Activități EPAS

Print

În cadrul proiectului ”Școli-ambasador ale Parlamentului European”, până la constituirea echipei de ambasadori seniori și juniori, am beneficiat de experiența și participarea unor parteneri ai școlii.

Astfel, Asociația Youth Alma, în cadrul proiectului ”Drama tools for shaping youth”, a prezentat pe data de 21 noiembrie 2018 un teatru forum care a avut ca obiective: combaterea comportamentelor ostile, de excludere sau umilire (bullying), conștientizarea consecințelor dramatice și promovarea unor metode pozitive și eficiente de educare socio – emoțională, în spiritul valorilor europene (respect, protecție, toleranță). La această activitate au participat elevii claselor a X-a D, a XI-a B și grupa de limbă engleză de la clasa a XII-a D.

1

2

3

Un alt partener de încredere al Liceului Teoretic ”Vasile Alecsandri” – Asociația EuroDEMOS – a organizat în perioada 26 – 29 noiembrie 2018, cu elevii de liceu, campanii de promovare a cetățeniei active, voluntariatului, cu scopul creșterii gradului de implicare a tinerilor la viața comunității. Pe 28 noiembrie 2018 am avut onoarea să-l avem ca invitat pe dl vice-primar Radu Botez, care le-a vorbit elevilor din clasele a IX-a E, a X-a B și a X-a D despre factorii decizionali la nivel local, național și european.

4

5

6

Cei interesați pot găsi informații referitoare la Uniunea Europeană, instituțiile, drepturile și valorile promovate la nivel european, la punctul de informare amenajat la parter.

7

8

În perioada decembrie 2018 – martie 2019, ambasadorii seniori și juniori au parcurs, împreună cu elevii, o parte din cele șase module ce surprind diferite aspecte ale spațiului european, dobândind astfel cunoștințe referitoare la politicile și instituțiile Uniunii Europene. Elevii participanți la program s-au familiarizat cu posibilitățile pe care cetățenia europeană le oferă, precum și cu rolul pe care Parlamentul European îl joacă în procesul decizional european, cei mai harnici fiind cei din clasele a XII-a D (prof. ambasador Mihaela Băsu) și a X-a D (prof. ambasador Mihaela Manolache).

Pe data de 15 ianuarie 2019, o delegație numeroasă de elevi și profesori de la scoala noastră s-a deplasat la Liceul Teoretic ”Vasile Alecsandri” din Chișinău. Alături de manifestările culturale dedicate lui Mihai Eminescu și schimburile profesionale, o activitate deosebită a fost cafeneaua publică ”Valori europene, valori naționale”. D-na prof. Ionescu Mihaela, alături de ceilalți ambasadori EPAS prezenți, au implicat Consiliul elevilor de la scoala din Chișinău într-o discuție emoționantă pe tema valorilor și oportunităților europene.

c2.jpgc1.jpgc3.jpgc4.JPG

Pe data de 26 februarie 2019 a avut loc în sala de festivități a liceului o activitate interesantă cu tema ”Primul meu vot – votul european”, în cadrul căreia d-na prof. Mihaela Popa a împărtășit elevilor din experiența sa de europarlamentar, iar invitatul său, dl lector universitar Lucian - Dumitru Dîrdală a vorbit despre oportunitățile pe care le avem în calitate de stat membru al Uniunii Europene, despre motivele participării la vot. Cei prezenți au fost îndemnați să-și urmeze VISUL, iar în calitate de cetățeni cu drept de vot în viitorul apropiat, liceenii au înțeles conceptul de cetățean european și apartenența lor la acest spațiu.

v3.jpgv4.jpgv2.jpgv1.jpgv5.jpgv6.jpg

Pe data de 26 februarie 2019 a avut loc în sala de festivități a liceului o activitate interesantă cu tema ”Primul meu vot – votul european”, în cadrul căreia d-na prof. Mihaela Popa a împărtășit elevilor din experiența sa de europarlamentar, iar invitatul său, dl lector universitar Lucian – Dumitru Dîrdală a vorbit despre oportunitățile pe care le avem în calitate de stat membru al Uniunii Europene, despre motivele participării la vot. Cei prezenți au fost îndemnați să-și urmeze VISUL, iar în calitate de cetățeni cu drept de vot în viitorul apropiat, liceenii au înțeles conceptul de cetățean european și apartenența lor la acest spațiu.

4 August 2021

Pagină realizată de Gabriela Cătălina Cojocaru
Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi - ROMANIA
Str. C. Negri nr. 50, 700071
Tel. 0040332/418760 (secretariat); Tel. 0040232/218241 (director); Fax. 0040232/218240;
E-mail: vasile_alecsandri_iasi@yahoo.com
Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi Str. C. Negri nr. 50. Hostgator coupon - All rights reserved.