Proiectul “Sustainability: Towards the Appreciation of Resources” (STAR)

Print

           Informații legate de proiect găsiți la adresa: www.erasmusplusstar.ro

           Reuniune transnațională de proiect la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași

           http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/erasmus-reuniune-transnationala-de-proiect-la-liceul-teoretic-a-vasile-alecsandria--152775.html

           Diseminare Erasmus+ Cehia 2017

           Activități de proiect internațional Erasmus+ "S.T.A.R." la Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iași

           Selecție elevi proiectul Erasmus+ "S.T.A.R."

                Diseminare activitate de predare-învățare Cehia, aprilie 2016

           Prezentare întâlnire transnațională Franța

           Diseminare activitate de predare-învățare Franța, mai 2015

           Prezentare activitate de predare-învățare Turcia, octombrie 2015

           Diseminare activitate de predare-învățare Turcia

           DiseminareErasmus+ Strategic Partnerships for school education“Sustainability: Towards the Appreciation of Resources”

          Activitate de predare-învățare în cadrul proiectului

           Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași la prima reuniune de proiect “Sustainability: Towards the Appreciation of Resources” (STAR)

În săptămâna 12-16 ianuarie 2015 a avut loc în Italia, la Bari, prima întâlnire transnațională a partenerilor proiectului“Sustainability: Towards the Appreciation of Resources” (STAR), din cadrul programului  Erasmus + de parteneriat strategic între școli, Acțiunea Cheie 2, cooperare și inovare pentru bune practici.

Proiectul este finanțat de Comisia Europeană și se desfășoară în perioada 01.09.2014-30.08.2017 cu parteneri din Italia (Istituto D'Istruzione Superiore „Euclide”, Bari – școala coordonatoare), România (Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”,Iași), Franța (Lycée Professionnel „Claude Nicolas Ledoux”, Les Pavillons-sous-Bois), Turcia (Isov Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Istanbul) și Cehia (Gymnazium SOS, SOU a VOS, Horice).

            Proiectul își propune creșterea conștientizării elevilor asupra problemelor mediului înconjurător, a resurselor existente, crearea de responsabilități comune, găsirea de soluții pentru problemele de mediu din țările noastre în vederea unui viitor sustenabil pentru generațiile următoare. De asemenea, proiectul are ca obiectivpromovarea educației antreprenoriale pentru dezvoltarea cetățenieiactive, a capacității de inserție profesională în sprijinul învățării viitoareși al dezvoltării personale și profesionale.

La această primă reuniune de proiect, Liceul Teoretic„Vasile Alecsandri”a fost reprezentat de echipa formată din prof. Mihaela Manolache (coordonator proiect), prof. Mihaela Băsu, prof. Beatris Rusu și prof. Cristina Vameșu. Activitățile de lucru au constat în sesiuni de prezentări PowerPoint a tuturor partenerilor de proiect în scopul cunoașterii diferitelor sisteme educaționale, a fiecărei școli partenere, a specificului social și cultural al fiecărei țări. S-a definitivat de comun acord calendarul viitoarelor întâlniri, a modalităților de comunicare în cadrul proiectului, a instrumentelor de evaluare, a strategiilor de lucru pentru mobilitățile cu elevii. De asemenea, s-a stabilit broșura comună de prezentare a proiectului și varianta propusă de echipa de proiect a Liceului Teoretic„Vasile Alecsandri”a fost votatăca fiind broșura proiectului.

Această reuniune a evidențiat unul din obiectivele acestui proiect: oferirea oportunității de a lucra într-o echipă internațională și de a conecta valorile europene în scopul îmbunătățirii procesului didactic pe care îl desfășurăm.

            Prof. Mihaela Manolache

           Materialul reflectă numai punctul de vedere al autorului și Agenția Națională și Comisia nu sunt responsabile pentru nicio utilizare care poate fi dată informațiilor respective.

           Prezentare proiect  

         Selecție cadre didactice și elevi

               A fost aprobat proiectul "Sustainability: Towards the Appreciation of Resources" in cadrul programului international Erasmus Plus (2014-2017), actiunea cheie Cooperare pentru inovatie si schimb de bune practici.

            Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" face parte din echipa de proiect, impreuna cu parteneri din Italia (institutia coordonatoare), Marea Britanie, Franta, Cehia si Turcia. Proiectul are o perioada de derulare de trei ani si are ca grup tinta elevii de liceu din institutiile partenere.
12 May 2021

Pagină realizată de Gabriela Cătălina Cojocaru
Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi - ROMANIA
Str. C. Negri nr. 50, 700071
Tel. 0040332/418760 (secretariat); Tel. 0040232/218241 (director); Fax. 0040232/218240;
E-mail: vasile_alecsandri_iasi@yahoo.com
Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi Str. C. Negri nr. 50. Hostgator coupon - All rights reserved.