Articles

Concurs Euroscola

Print

Elevii de la Liceul Teoretic “Vasile Alecsandri” au demarat proiectul Euroscola -  “Learning by volunteering”, începând din luna aprilie 2014. 

            Scopul proiectului este valorificarea potenţialului fiecărui tânăr pentru sporirea oportunităţilor de învăţare formală şi nonformală, de dobândire de noi competenţe care să permită tinerilor accesul pe piaţa de muncă, întărirea încrederii în sine, ceea ce îi va ajuta să îşi găsească drumul în viaţă şi, cel mai important, le va consolida respectul faţă de muncă.   

            Profesorii coordonatori ai proiectului sunt Lucreţia Moruzi si Mihaela Manolache. 

 

Proiectul Euroscola -  “Learning by volunteering” în presă:                   

http://www.bzi.ro/proiect-european-important-lansat-de-liceul-vasile-alecsandri-foto-461295 

http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/invatamant/voluntariatul-important-pentru-elevii-alecsandristi--169374.html

 

Activități:

  

Provocările societății contemporane

Data / Loc desfășurare: 3 octombrie 2014 / Liceul Teoretic Vasile Alecsandri” Iași

Prezentare succintă: Elevii din grupul țintă au discutat provocările pe care tinerii din Romania le întâmpină în găsirea unui loc de muncă în țară, dar mai ales păstrarea lui. Fiecare elev a trebuit să noteze o părere despre acest subiect, iar după exprimarea opiniei s-au format grupe de lucru care au identificat câteva competențe cheie pentru dobândirea un loc de muncă.

Impact: Valorificarea potenţialului creativ al elevilor din grupul țintă, venind cu idei legate de rezolvarea problemelor actuale, dar si conștientizarea dificultăților pe care tinerii le întâmpină tinerii în Romania.

poza4
poza5
poza1
poza2
poza3

 

Spune poftă bună în limba ta!

Scop: Această activitate a urmărit fiecare aptitudine a elevilor de a lucra împreună și de a comunica.

Grup ţintă: Participanţii la această activitate, aceia fiind clasele a XI-a, dar și alţi elevi ai liceului care au vrut să guste delicatesele.

Descriere: Pe data de 22 septembrie s-a desfăşurat această activitate în incinta Liceului Teoretic ‚‚Vasile Alecsandri’’ sub supravegherea a celor doi profesori Lucreţia Moruzi si Pavel Gabriela. De aceasta dată am dorit sa ieşim din tipare şi am ales să facem o activitate mai diferită, în care fiecare participant a avut ceva practic de făcut.

Desfăşurare: Au fost formate echipe de câte 2 sau 3 elevi, fiecare grup alegându-şi câte o ţară membră a UE pe care să o reprezinte printr-un fel tradițional de mâncare. Înainte de toate, însă, am asistat la o prezentare generală a Uniunii Europene şi a limbilor oficiale.

Impact: Stimularea abilităţilor de lucru în echipă a elevilor din grupul țintă, deprinderea de abilități practice și dobândirea de noi informații despre statele membre ale Uniunii Europene.

 

Dialog între generații

Data / Loc desfășurare: 30 septembrie 2014 / Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași

Prezentare succinta: A avut loc o activitate în care s-a dezbătut tema locurilor de muncă existente în Europa, dar şi valorificarea  talentelor şi abilităţilor personale ale elevilor în vederea construirii unui viitor mai bun. La activitate au participat elevii implicaţi în proiecte şi invitaţii din viaţa adultă, cu o experienţă profesională bine definită şi un statut apreciat în comunitate. S-au făcut grupe alcătuite din 2-3 elevi şi tot atâţia părinţi care au discutat despre aceste problemele.

Impact: Implicare comună elevi - adulți  în dezbateri si valorificarea experienței profesionale a părinților în identificarea principalelor cauze pentru criza locurilor de muncă pentru tineri.

a1
a6
a8

12 May 2021

Pagină realizată de Gabriela Cătălina Cojocaru
Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi - ROMANIA
Str. C. Negri nr. 50, 700071
Tel. 0040332/418760 (secretariat); Tel. 0040232/218241 (director); Fax. 0040232/218240;
E-mail: vasile_alecsandri_iasi@yahoo.com
Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi Str. C. Negri nr. 50. Hostgator coupon - All rights reserved.