Articles

Luna toleranței

Print

Februarie – luna toleranței

 

În cadrul proiectului educațional „Școala pentru valori autentice”, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Iași în anul școlar 2017 – 2018, luna februarie este promovată Toleranța.

În acest sens, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași a organizat pe parcursul lunii următoarele activități la care au participat peste 200 elevi și 7 cadre didactice:

1. Ce ne face să fim (in)toleranți, mai ales cu persoanele pe care nu le cunoaștem?, activitate care s-a desfășurat în 22 februarie, în parteneriat cu Organizația Europe Direct Iași. Elevii claselor a XI-E și a IX-a D, sprijiniți de reprezentanții Europe Direct Iași, au creat 4 personaje extrem de diferite: Alice, Jeanne, Michele și Xavier, cărora le-au descoperit defecte și calități și pe care au încercat să le descopere. Și, aproape fără să-și dea seama, au vorbit tot timpul despre (in)toleranță. Scopul activității a fost dezvoltarea de abilităţi şi atitudini prosociale în rândul elevilor Liceului Teoretic „V. Alecsandri”.

2. Ce înseamnă „a fi tolerant”?, activitate care s-a desfășurat în perioada 14 – 28 februarie și care și-a propus să crească gradul de toleranţă în cadrul grupului şcolar. Elevii claselor a VII-a A, a VIII-a B, a X-a E, a XI-a B, a XII-a D, au participat la 5 activități în cadrul orelor de consiliere și orientare, care s-au concretizat în vizionarea unui fragment din documentarul „O clasă divizată” iar apoi analizarea, în echipe de lucru, a unor situaţii de manifestare a (in)toleranței și identificarea unor soluții de dezvoltare a unui climat de toleranţă şi respect reciproc în cadrul grupului școlar.

4 August 2021

Pagină realizată de Gabriela Cătălina Cojocaru
Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi - ROMANIA
Str. C. Negri nr. 50, 700071
Tel. 0040332/418760 (secretariat); Tel. 0040232/218241 (director); Fax. 0040232/218240;
E-mail: vasile_alecsandri_iasi@yahoo.com
Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi Str. C. Negri nr. 50. Hostgator coupon - All rights reserved.