Articles

Luna generozității

Print

 

Decembrie – luna generozității

 

       În cadrul proiectului educațional „Școala pentru valori autentice”, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Iași în anul școlar 2017 – 2018, luna decembrie este promovată Generozitatea.

       În acest sens, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași a organizat pe parcursul lunii următoarele activități la care au participat peste 800 elevi, 50 cadre didactice și 40 părinți:

1. „Şi tu poţi fi Moş Crăciun!”, activitate care s-a desfășurat în perioada 19 noiembrie -19 decembrie 2017, în parteneriat cu Liceul Tehnologic Vlădeni, comuna Vlădeni, judeţul Iaşi și Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 4, Iaşi, jud.Iaşi. Elevii din clasele a VIII- a A, B, C, a IX– a A, D,  a X– a A, a XII – a A, B, C, coordonați de doamnele prof. Mihaela Pavel și Liliana Giugastru, și-au propus să sprijine 36 de preşcolari de la Gradiniţele Broșteni și Alexandru cel Bun, comuna Vlădeni, judeţul Iaşi și 69 de  elevi de la Şcoala Primară Broșteni și Școala Primară Alexandru cel Bun, comuna Vlădeni, jud. Iaşi care provin din familii cu nevoi materiale şi sociale și care să contribuie, în același timp, la dezvoltarea de abilităţi  şi atitudini prosociale ale elevilor Liceului Teoretic „V. Alecsandri”. Pentru atingerea scopului, elevii au confecționat felicitări specifice sărbătorilor de iarnă şi le-au comercializat în rândul elevilor, părinţilor, cadrelor didactice, au colectat donaţii și au desfăşurat un mini-atelier de creaţii împreună cu preșcolarii.

2. Felicitări de Crăciun pentru cei dragi, activitate care s-a desfășurat în perioada 1 - 20 decembrie 2017 și care a fost coordonată de doamna prof. Mihaela Băsu. În cadrul acestei activități elevii claselor a V-a au realizat felicitări pe calculator, utilizând programul Paint, pe care le vor dărui părinților și profesorilor de Crăciun.

3. Campania umanitară „Un cadou pentru un zâmbet” a avut loc în perioada 1 – 22 decembrie 2017, în parteneriat cu Asociația Partida Romilor Pro-Europa și Consiliul elevilor Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași, în beneficiului copiilor cu vârsta între 6 – 15 ani din comunitatea Zece Prăjini și a constat în asigurarea cadourilor de Crăciun pentru cei 102 copii din această comunitate. Coordonatori ai campaniei la nivelul școlii au fost prof. Manuela Coțofan și prof. Ionescu Mihaela iar distribuția a fost făcută pe 22 decembrie, la serbarea de Crăciun a copiilor.

4. Campania umanitară „Puțin pentru tine, mult pentru alții”, ediția a VIII-a s-a desfășurat în perioada 1 noiembrie – 21 decembrie, în parteneriat cu  Asociația ,,Calea vieții” și Asociația Părinților și prietenilor LVA. Această campanie, care va continua și în 2018, este realizată pentru strângerea de fonduri pentru alimente, haine, rechizite şi cele necesare copiilor defavorizați şi bătrânilor. Beneficiarii acestei campanii sunt: - un grup de 50 de copii din familiile defavorizate din Parohia „Sf. Arhid. Ștefan”, Tătărași, Iași, cu vârste cuprinse între 1-14 ani; - un grup de 50 de copii nevoiași din satul Goruni, județul Iași; - un grup de 150 de bărâni de la Căminul de bătrâni din Bogdănești, Suceava; - Una dintre activitățile campaniei la reprezentanții școlii au participat a fost spectacolul umanitar ,,Decembrie de poveste”.

5. „Împreună suntem mai buni!”, activitate care s-a desfășurat în perioada 1 – 7 decembrie și la care au participat elevi ai claselor a X-a D, E, a XI-a D și E, coordonați de doamnele prof. Gabriela Lungu și Cristina Vameșu. Activitatea și-a propus să promoveze comportamentului prosocial și să contribuie la formarea unei atitudini pozitive faţă de cei 45 de copii în dificultate de la Centrul Educațional „Don Bosco”. Elevii au participat la ateliere de lucru împreună cu beneficiarii centrului și le-au oferit cadouri cu ocazia ”Sf. Nicolae”.

6. „Împarte bucuria de Crăciun!” a fost un spectacol caritabil ce a avut loc pe  21 decembrie 2017 prin care elevii clasei a X-a D, coordonați de doamna prof. Ruxandra Nechifor și-au propus să intre în spiritul Crăciunului, printr-o activitate adresată colegilor mai mici din clasele a V-a. Elevii clasei a X-a D au cântat colinde și l-au ajutat pe Moș Craciun să împartă sfaturi, bomboane și clementine tuturor copiilor din cele 3 clasa a V-a.

 

Felicitări

 

 felicitare 1 felicitare 3 
 felicitare 4  felicitare 5
 felicitare 6  coperta carte  

 


Fotografii

4 August 2021

Pagină realizată de Gabriela Cătălina Cojocaru
Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi - ROMANIA
Str. C. Negri nr. 50, 700071
Tel. 0040332/418760 (secretariat); Tel. 0040232/218241 (director); Fax. 0040232/218240;
E-mail: vasile_alecsandri_iasi@yahoo.com
Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi Str. C. Negri nr. 50. Hostgator coupon - All rights reserved.