Articles

Ziua carierei - 21 aprilie 2016

Print

Competiția O activitate de succes

Proiectul „Ziua carierei – Trasee de carieră” desfășurat în „Săptămâna Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun”a avut ca scop dezvoltarea abilităţilor de explorare a alternativelor educaționale și ocupaționale necesare pentru luarea unei decizii optime de carieră la elevii de gimnaziu și liceu.

Activitățile realizate la nivelul fiecărei clase s-au concretizat în întâlniri/ateliere cu profesioniști (părinți) sau elevi/studenți (foști absolvenți ai școlii) din diverse domenii profesionale, care au vorbit despre propriul traseu educațional și profesional parcurs, abilitățile și competențele necesare pentru a profesa în domeniu, sarcinile/responsabilitățile postului, beneficiile și provocările de la locul de muncă, mediu de lucru, instrumente de lucru, program și rolul pe care educația l-a avut în formarea lor.

Activități comune, desfășurate în Sala de festivități, au reunit elevi din diferite clase și s-au concretizat într-o dezbatere cu tema: „Cariera - între realitate și deziderat”. Cu o vastă experienţă în domenii profesionale diverse (servicii educaţionale, sociale, medicale, psihologice, de urgență, proiectare, resurse umane, jurnalism, administrație și management public etc.), invitații le-au oferit elevilor o vedere de ansamblu despre cum se pot evalua și cum pot alege cel mai bine ce li se potrivește pentru viitor. Elevii le-au adresat întrebări despre cariera pe care au îmbrățișat-o, despre competențele unei cariere de succes, despre cum să îți costruiești brandul personal, motivația fiecărei specializări și abilitățile unui bun specialist. 

afis dezbatere sala de festivitati page 001

18 September 2021

Pagină realizată de Gabriela Cătălina Cojocaru
Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi - ROMANIA
Str. C. Negri nr. 50, 700071
Tel. 0040332/418760 (secretariat); Tel. 0040232/218241 (director); Fax. 0040232/218240;
E-mail: vasile_alecsandri_iasi@yahoo.com
Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi Str. C. Negri nr. 50. Hostgator coupon - All rights reserved.