Adrian Popa de la Liceul Teoretic Vasile Alecsandri, coordonat de prof. Elena Alina Raduianu, a luat premiul I la Concursul National al Proiectelor de Mediu pentru lucrarea "Condu Iasul pe autostrada verde".

Print

Premiu unic pe tara, de senzatie, pentru un elev de la un liceu iesean. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest tanar a reusit o performanta deosebita, la nivel national! Chiar daca este abia elev de gimnaziu al Liceului Teoretic Vasile Alecsandri,Adrian Popa a demonstrat ca poate fi cel mai bun din tara. Asta intr-un domeniu extrem de sensibil si de o gravitate mare inclusiv la nivelul municipiului si judetului Iasi: POLUAREA! Astfel, in coordonarea prof. Elena Alina Raduianu, a luat premiul I la Concursul National al Proiectelor de Mediu pentru lucrarea "Condu Iasul pe autostrada verde", in cadrul celei de-a XVII-a editii a competitiei care a fost programata saptamana trecuta la Muncel - Iasi.

"Iasul este cel mai poluat oras din provincie, ocupând al doilea loc pe tara, dupa capitala Bucuresti. Traficul intens si numeroasele santiere sunt principalele cauze, potrivit datelor Agentiei pentru Protectia Mediului, in contextul în care, în perioada 2007 - 2014, au fost înregistrate anual depasiri ale limitei normale a poluarii. Rezultatele monitorizarii calitatii aerului în anul 2014 în aglomerarea Iasi au evidentiat un numar total de 76 de depasiri ale valorii limita zilnice pentru protectia sanatatii umane la indicatorul particule in suspensie PM10 (pulbere de praf - n.r.) înregistrate în toate statiile de monitorizare. Desi am luat locul I, eu sunt in lipsa de fonduri pentru a continua acest demers deoarece sunt elev. Totusi, ma gandesc sa incep o campanie, tot cu acelasi titlu, care ar avea scop atat castigarea titlului de Oras Cultural European in 2021, cat si schimbarea perceptiei locuitorilor orasului pe aceasta tema, respectiv luarea unei atitudini asupra poluarii de orice fel din orasul nostru", a declarat Adrian. 

De precizat ca, timp de cateva saptamani, acesta alaturi de alti colegi a analizat si monitorizat zone importante din urbe si a prezentat date concrete cu privire la efectele grave ale poluarii. De asemenea, au fost prezentate si solutii pentru a fi rezolvata problema. Pe www.bzi.ro poate fi analizat, in detaliu, intreg proiectul lui Adrian Popa care este intitulat "Condu Iasul pe autostrada verde". Pe de alta parte, important de reamintit ca acest concurs a fost organizat de Inspectoratul Scolar Judetean Iasi, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice. Au participat peste 150 de elevi, insotiti de profesorii lor din toate judetele tarii, reprezentand cele doua echipaje de gimnaziu si liceu, castigatoare la faza judeteana a concursului. Mai mult, proiectul ieseanului va reprezenta tara noastra la etapa internationala a competitiei.

SURSA: http://www.bzi.ro/premiu-unic-pe-tara-de-senzatie-pentru-un-elev-de-la-un-liceu-iesean-galerie-foto-508862

27 January 2021

Pagină realizată de Gabriela Cătălina Cojocaru
Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi - ROMANIA
Str. C. Negri nr. 50, 700071
Tel. 0040332/418760 (secretariat); Tel. 0040232/218241 (director); Fax. 0040232/218240;
E-mail: vasile_alecsandri_iasi@yahoo.com
Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi Str. C. Negri nr. 50. Hostgator coupon - All rights reserved.