Articles

Ziua Internațională a Cititului Împreună

Print

Vineri, 1 februarie 2019, mai mulți elevi ai Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” au participat la activitățile dedicate lecturii de Ziua Internațională a Cititului Împreună, coordonate de doamnele profesoare Mona Coțofan și Ruxandra Nechifor și de domnul profesor Nicu Crăciun.

Cuvântul scris și vocea care – au aflat acum – dă viață cuvântului și, mai mult, dezvăluie o parte din ființa cititorului au reprezentat cele două încercări ale elevilor. Deloc surprinși că prin literatură mintea se întâlnește cu sufletul, au citit împreună cu alții și pentru sine, au citit din operele preferate și au ascultat textele îndrăgite de alții, au vorbit despre ceea ce au lucrat ei și au aflat ce au creat colegii lor.

Elevii claselor a VIII-a A și C și a XI-a D au parcurs fragmente din „Pe aripile vântului” de Margaret Mitchell și „Războiul nu are chip de femeie” de Svetlana Aleksievici, iar cei din clasa a V-a C, „Micul Prinț” de Antoine de Saint-Exupéry. La clasa a IX-a C, elevii au citit „Izbăvirea lui Wang-Fo” din volumul „Povestiri orientale” de Marguerite Yourcenar.

Activitatea a așezat Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri pe harta virtuală a Proiectului Zici că Știm, organizat de CIR (Citim Împreună România), dezvăluind cititorilor o lume mereu fascinantă, aceea a puterii de a visa.

Poza1.jpgPoza9.jpegPoza2.jpegPoza6.jpegPoza7.jpegPoza8.jpeg

24 January 2021

Pagină realizată de Gabriela Cătălina Cojocaru
Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi - ROMANIA
Str. C. Negri nr. 50, 700071
Tel. 0040332/418760 (secretariat); Tel. 0040232/218241 (director); Fax. 0040232/218240;
E-mail: vasile_alecsandri_iasi@yahoo.com
Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi Str. C. Negri nr. 50. Hostgator coupon - All rights reserved.