Articles

Expediție CENTENAR cu elevii clasei a VII-a B - septembrie 2018

Print

Primii vizitatori la Punctul Frăției Neamului Românesc, observatorul montan ridicat de silvicultorii Romsilva la punctul de întâlnire a celor trei mari regiuni românești.
Un grup de elevi ai Liceului Teoretic "Vasile Alecsandri" din Iași, însoțiți de cadre didactice și părinți, organizați în "Expediția Centenar", au fost primii care au vizitat Punctul Frăției Neamului Românesc, inaugurat de Romsilva în urmă cu două săptămâni pe raza comunei Gura Teghii din județul Buzău.

Silvicultorii Direcției Silvice Buzău le-au prezentat vizitatorilor din Iași obiectivul montan dedicat de silvicultori Centenarului Marii Uniri și locul simbolic în care se întâlnesc Țara Românească, Transilvania și Moldova.

Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva a inaugurat în 13 septembrie, în județul Buzău, Punctul Frăției Neamului Românesc, la punctul de întâlnire al celor trei mari provincii românești, pentru a marca Centenarul Marii Uniri din 1918.

La eveniment au participat Ilie Covrig, Secretar de stat pentru Păduri în Ministerul Apelor și Pădurilor, Ciprian Dragoș Pahonțu, Directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, directorii direcțiilor silvice Buzău, Covasna și Vrancea, reprezentanți ai prefecturilor, consiliilor județene și ai autorităților locale din județele Buzău, Covasna și Vrancea, silvicultori, reprezentanți ai mediului academic și membri ai comunităților locale.

Mai multe detalii despre obiectiv: https://goo.gl/mPqWXv

6.jpg9.jpg8.jpg5.jpg2.jpg7_2.jpg7_1.jpg4.jpg3.jpg

24 January 2021

Pagină realizată de Gabriela Cătălina Cojocaru
Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi - ROMANIA
Str. C. Negri nr. 50, 700071
Tel. 0040332/418760 (secretariat); Tel. 0040232/218241 (director); Fax. 0040232/218240;
E-mail: vasile_alecsandri_iasi@yahoo.com
Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi Str. C. Negri nr. 50. Hostgator coupon - All rights reserved.