Articles

Noi premii ale elevilor alecsandriști

Print

            În perioada 14-18 iulie 2014, la Baia Mare, s-a desfășurat a XII-a ediție a Concursul Național de Eseuri pe teme de Consiliere și Orientare Vocațională pentru Elevi ”Next Generation”, înscris în Calendarul Național al Activităților Educative. Printre cei aproximativ 80 de elevi, cadre didactice și lectori din județele României, dar și din Ucraina, au participat și elevii Liceului Teoretic ”Vasile Alecsandri” din Iași, Mardari Ioana și Filiche Teodor, îndrumați de prof. Alla Apopei, reprezentând onorabil județul prin obținerea Premiului II și a Mențiunii Speciale.

            Scopul concursului este de a-i informa și pregăti pe elevi în vederea alegerii profesiei potrivite și de a reduce astfel numărul de șomeri în rândul populației tinere. Pe parcursul celor patru zile, elevii au beneficiat de sprijinul specialiștilor în domeniu cu care au desfășurat ateliere de lucru, cursuri și ședințe de consiliere și orientare vocațională. De asemenea, au avut întâlniri cu personalități de succes din diferite domenii, sesiuni de autocunoaștere și comunicare, au participat la exerciții organizate de Jandarmeria de Munte și au aplicat teste de aptitudini care să-i ajute în conturarea opțiunilor profesionale.

              Pentru concurs, participanții au avut de realizat un eseu structurat cu titlul ”Eu și viitoarea mea carieră”. Juriul, alcătuit din psihologi, profesori diriginți cu experiență și specialiști în domeniu, a apreciat coerență, originalitatea, calitatea și corectitudinea exprimării, proprietatea termenilor și concentrarea ideilor.

            În cadrul concursului, profesorii însoțitori au participat și la cursuri de management al proiectelor, precum și la diverse ateliere de educație nonformală. Împreună cu elevii au vizitat Maramureșul istoric și s-au bucurat de ospitalitatea gazdelor. 

27 January 2021

Pagină realizată de Gabriela Cătălina Cojocaru
Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi - ROMANIA
Str. C. Negri nr. 50, 700071
Tel. 0040332/418760 (secretariat); Tel. 0040232/218241 (director); Fax. 0040232/218240;
E-mail: vasile_alecsandri_iasi@yahoo.com
Liceul Teoretic "Vasile Alecsandri" Iasi Str. C. Negri nr. 50. Hostgator coupon - All rights reserved.